sentiment_dissatisfied

Brak ogłoszeń spełniających wymagania

Jak wygląda praca w gastronomii w Belgii?

Belgia oferuje zagranicznym pracownikom stabilne warunki pracy, wysoką pensję oraz wielorakie oferty zatrudnienia. Jeżeli interesuje nas praca gastronomia Belgia, warto jest poszukać ogłoszeń przypadających na okres wzmożonego ruchu turystycznego, czyli w czasie letnich lub zimowych wakacji.

To warto wiedzieć, przed wyjazdem do Belgii

Osoba pragnąca podjąć pracę gastronomia Belgia powinna przede wszystkim wystąpić o tymczasową kartę pobytu, która uprawnia do pozostania w kraju na okres maksimum 3 miesięcy. Natomiast jeżeli chcemy osiedlić się na dłużej, musimy złożyć podanie o pobyt tymczasowy. W obu przypadkach otrzymamy numer identyfikacji podatkowej, który należy przedłożyć pracodawcy. Najniższa płaca w Belgii wynosi 1500 euro miesięcznie, jednak osobom mogącym poszczycić się odpowiednim doświadczeniem i predyspozycjami oferowane są wyższe stawki. Do pensji kelnera należy doliczyć również napiwki, które w Belgii są zostawiane przez praktycznie każdego klienta. Tydzień pracy wynosi średnio 38 godzin. Zatrudnieni mogą zdecydować się na atrakcyjnie płacone nadgodziny, dla których stawka wynosi 150 % podstawy w dni powszednie oraz 200 % w dni wolne od pracy. Wymagania stawiane w branży gastronomicznej to przede wszystkim udokumentowana praktyka lub wykształcenie kierunkowe - w przypadku kucharza jest to szkoła zawodowa, natomiast kelner musi posiadać odpowiednie referencje od poprzedniego pracodawcy. Zajmując się obsługą klienta należy władać przynajmniej jednym językiem obcym, który obowiązuje w danym regionie trójjęzycznej Belgii. Jest to odpowiednio język flamandzki, francuski lub niemiecki.

keyboard_arrow_down
Sortuj po dacie dodania arrow_drop_up arrow_drop_down
Oferty
add_circle_outline Dodaj ogłoszenie